Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu basit bir sorun değildir

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu basit bir sorun değildir

Uzman çocuk ve ergen psikoloğu Ercihan Karadağ günümüzün en ençok rastlanan hiperaktivite sorunları ile ilgili Attentioner programı yapmaktadır.
 
Bu programı ister bireysel ister grup oluşturarak kendi yerinizde ya da Beylikdüzün'deki ofisinde katılabilirsiniz.
 
Konuyu özetlemek gerekirse ;
 
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu basit bir sorun değildir.  
 
DEHB problemi olan bir çocuk toplum içerisinde "Sınıf düzenine uyma, arkadaşları ile iyi geçinme, grupla birlikte hareket edebilme " gibi toplumsal sorunlar yaşarken aynı zamanda "Tahtada yazılanı deftere geçirme, ödevlerini yapma, öğretmeni dinleme, dersi izleme, sınavda soruları doğru ve eksiksiz anlama, cevapları yetiştirme" gibi öğrenme sorunları da yaşar. 
 
15 terapi seansı + 2 MOXO d- CPT Dikkat Testi uygulması olmak üzere toplam 17 seans sürecek Attentioner programına katılım sonrasında kazanılması beklenen hedefler ;
 
- Seçici dikkatin geliştirilmesi. 
 
- Bireyin kendi kendini düzenleme becerisinin arttırılması. 
 
- Sınıf içinde ve ders sırasında dışarıdan gelen uyaranları baskılayarak etkin şekilde derse katılabilmesi. 
 
- Bireyin cevap alternatiflerinin olduğu bir soruda doğru olanı seçebilmesi. 
 
- Bireyin seçim yaparak cevap vermesi gereken durumlarda gereksiz cevapları frenleyebilmesi. 
 
- Bireyin rutin bir işi yaparken, paralel başka bir işi de aynı anda yapabilmeyi öğrenmesi. 
 
- Dış dünyadan gelen uyaranların söndürülerek dikkatin kaydırılması, odaklanma ve çeldiriciler eşliğinde öğrenme becerisinin geliştirilmesi. 
 
- Bölünmüş dikkati çalıştırarak aynı zamanda hem dokunma hem de görsel dikkat dağıtıcılarla zorlu bir interferanz yaratılması ve kısa süreli hafızanın geliştirilmesi. 
 
- Verilen yönergelerle hafızaya yönelik çalışmalar yapılarak aynı zamanda vizyospasyal yetilerin gelişmesini desteklemek (Örneğin, uzun bir diziyi alt gruplara bölmek, bilgiyi daha iyi bilinen alt gruplar halinde organize etmek). Bu beceri satranç oyuncularının 100.000 konfigürasyonu ezberleyebilmesini sağlar ve her bir hamleyi uzman olmayanlara göre daha iyi aklında tutabilmesinin yolunu açar. 
 
- Distraktibiliteyi (dikkatin kolaylıkla önemsiz ve uygun olmayan çevresel uyaranlara çevrilebilmesi) engellemek. Aynı zamanda, mekân oryantasyonu, çalışma belleği, planlama ve yapılandırma becerilerini geliştirmek. 
 
- İlk yönergeyi dinlerken, ikinci yönergeyi yerine getirebilme becerisini geliştirmek. Sınıf ortamında hem deftere öğretmenin söylediklerini yazabilme hem de öğretmenin açıklamalarını dikkatle dinleyebilme becerisi.   
 
- Bireyin problem çözme yeteneğini geliştirmek, zaman baskısı ve dış uyaranlar altında çocukların yaratıcı çalışmalarını desteklemek. 
 
Eğer çocuğunuzda bu problemler varsa ya da zaten iyi olan bu becerilerinin gelişmesini istiyorsanız Nöropsikolojik temelli "TAİFUN İLE DİKKATİMİ TOPLUYORUM ATTENTİONER PROGRAMIMIZA" SİZ DE KATILIN... 
 
İletişim: 0536.453.29.19 Ercihan Karadağ Uzm. Psikolog