




Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu basit bir sorun değildir
Uzman çocuk ve ergen psikologu Ercihan Karadag günümüzün en ençok rastlanan hiperaktivite sorunlari ile ilgili Attentioner programi yapmaktadir.
Bu programi ister bireysel ister grup olusturarak kendi yerinizde ya da Beylikdüzün'deki ofisinde katilabilirsiniz.
Konuyu özetlemek gerekirse ;
Dikkat Eksikligi ve Hiperaktivite Bozuklugu basit bir sorun degildir.
DEHB problemi olan bir çocuk toplum içerisinde "Sinif düzenine uyma, arkadaslari ile iyi geçinme, grupla birlikte hareket edebilme " gibi toplumsal sorunlar yasarken ayni zamanda "Tahtada yazilani deftere geçirme, ödevlerini yapma, ögretmeni dinleme, dersi izleme, sinavda sorulari dogru ve eksiksiz anlama, cevaplari yetistirme" gibi ögrenme sorunlari da yasar.
15 terapi seansi + 2 MOXO d- CPT Dikkat Testi uygulmasi olmak üzere toplam 17 seans sürecek Attentioner programina katilim sonrasinda kazanilmasi beklenen hedefler ;
- Seçici dikkatin gelistirilmesi.
- Bireyin kendi kendini düzenleme becerisinin arttirilmasi.
- Sinif içinde ve ders sirasinda disaridan gelen uyaranlari baskilayarak etkin sekilde derse katilabilmesi.
- Bireyin cevap alternatiflerinin oldugu bir soruda dogru olani seçebilmesi.
- Bireyin seçim yaparak cevap vermesi gereken durumlarda gereksiz cevaplari frenleyebilmesi.
- Bireyin rutin bir isi yaparken, paralel baska bir isi de ayni anda yapabilmeyi ögrenmesi.
- Dis dünyadan gelen uyaranlarin söndürülerek dikkatin kaydirilmasi, odaklanma ve çeldiriciler esliginde ögrenme becerisinin gelistirilmesi.
- Bölünmüs dikkati çalistirarak ayni zamanda hem dokunma hem de görsel dikkat dagiticilarla zorlu bir interferanz yaratilmasi ve kisa süreli hafizanin gelistirilmesi.
- Verilen yönergelerle hafizaya yönelik çalismalar yapilarak ayni zamanda vizyospasyal yetilerin gelismesini desteklemek (Örnegin, uzun bir diziyi alt gruplara bölmek, bilgiyi daha iyi bilinen alt gruplar halinde organize etmek). Bu beceri satranç oyuncularinin 100.000 konfigürasyonu ezberleyebilmesini saglar ve her bir hamleyi uzman olmayanlara göre daha iyi aklinda tutabilmesinin yolunu açar.
- Distraktibiliteyi (dikkatin kolaylikla önemsiz ve uygun olmayan çevresel uyaranlara çevrilebilmesi) engellemek. Ayni zamanda, mekân oryantasyonu, çalisma bellegi, planlama ve yapilandirma becerilerini gelistirmek.
- Ilk yönergeyi dinlerken, ikinci yönergeyi yerine getirebilme becerisini gelistirmek. Sinif ortaminda hem deftere ögretmenin söylediklerini yazabilme hem de ögretmenin açiklamalarini dikkatle dinleyebilme becerisi.
- Bireyin problem çözme yetenegini gelistirmek, zaman baskisi ve dis uyaranlar altinda çocuklarin yaratici çalismalarini desteklemek.
Eger çocugunuzda bu problemler varsa ya da zaten iyi olan bu becerilerinin gelismesini istiyorsaniz Nöropsikolojik temelli "TAIFUN ILE DIKKATIMI TOPLUYORUM ATTENTIONER PROGRAMIMIZA" SIZ DE KATILIN...
Iletisim: 0536.453.29.19 Ercihan Karadag Uzm. Psikolog